ՈՒրբաթ, 17.05.2024, 00:35
Ողջույն Հյուր

Ամենահամեղը այստեղ


Գլխավոր էջ » 2013 » Հունվար » 23 » ՇՈԿՈԼԱԴԵ ԿՐԵՄՈՎ ՏՈՐԹ
20:03
ՇՈԿՈԼԱԴԵ ԿՐԵՄՈՎ ՏՈՐԹ
Շոկոլադե կրեմով տորթ

Բաղադրիչներ.
խմոր.
ձու – 6 հատ,
շաքարավազ – 150 գ,
ալյուր – 130 գ,
կարտոֆիլի օսլա – 20 գ,
կակաո – 30 գ,
կրեմ.
կարագ – 200 գ,
դեղնուց – 1 ձվի,
շաքարավազ – 160 գ,
կաթ – 100 մլ,
վանիլային շաքար փոշիացրած – 1 թ.գդ.,
կոնյակ – 1 ճ.գդ.,
կակաո – 25 գ,
օշարակ խմորի համար.
ջուր – 120 մլ,
շաքարավազ – 100 գ

Թասի մեջ խառնել ալյուրը, կակաոն, օսլան: Ձվի սպիտակուցնեը դեղնուցներից առանձնացնել: 3ճաշի գդալ շաքարավազ լցնել դեղնուցների վրա և հարել: Սպիտակուցները հարել, 2 ճաշի գդալ շաքարավազ լցնել, շարունակել հարել, մինչև անշարժ զանգվածի վերածվի:Սպիտակուցների մեկ երրորդը լցնել դեղնուցի վրա, խառնել: Հետո մնացածը խառնել:  Ավելացնել ալյուրը, զգուշորեն խառնել:

Թխել 180- 200 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե: Թխվելուց հետո 20 րոպե ջեռոցը չբացել, որ խմորը «չնստի»: Խմորը թողնել 6-8 ժամ մնա: Օշարակը եփել, ջուրը շաքարի հետ եփել, մինչև վերջինը հալվի, մի քիչ թանձրանա: Խմորը կիսել, օշարակը լցնել երկու շերտերի վրա: Կրեմ. մի դեղնուցը, մի քիչ սպիտակուցն ու կաթը խառնել, քամել: Ավելացնել 160 գ շաքարավազ, եփել միջին կրակով: Անընդհատ խառնելով եռացնել,  4-5 րոպե եփել: Սառեցնել խառնելով:  200 գ կարագը հարել վանիլի փոշու հետ, վանիլային շաքարավազը փոշի են դարձնում, որ հեշտ խառնվի: Լցնել շաքարաջուրը, հարել: 

Ներքևի շերտը դնել, կրեմ քսել, երկրորդը դնել և ծածկել կրեմով: Վրան քերած շոկոլադ ցանել: Թղթից ցանկացած նախշ կտրել, դնել տորթի վրա, շաքարի փոշի ցանել:

 

Դիտումներ: 861 | Ավելացրեց: Joker | Տեգեր: տորթեր | - Վարկանիշ -: 0.0/0
Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 0
Անուն *:
Email *:
Կոդ *:
Մուտքի ձև
Որոնել
Օրացույց
«  Հունվար 2013  »
ԵրկԵրքՉորՀնգՈւրբՇաբԿիր
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Գրառումների պահոց
Մեր հարցումը
Գնահատեք իմ կայքը
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 34
Մինի - չաթ
Կայքի գործընկերները
Վիճակագրություն

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0