Բաղադրիչներ. ձու – 2 հատ, շաքարավազ – 1/2 բաժակ, մեղր – 2 ճ. գդ., մարգարին – 1/2 տուփ, սոդա – 1 թ. գդ., ալյուր – 3,5 բաժակ, եփովի կրեմի փոշի - 1 տուփ, վաճառվում է սուպերմարկետներում, սերուցք – 500 մլ, կարագ – 200 գ, կակաո – 2 ճ. գդ. Ձուն շաքարավազի հետ հարել, ավելացնել մեղր, մարգարին, թույլ կրակի վրա տաքացնել, խառնել, մինչև մարգարինը հալվի: Հետո սոդա ավելացնել և եփել, անընդհատ խառնել, զանգվածի ծավալը կմեծանա երեք-չորս անգամ: Մի քիչ հովացնելուց հետո ալյուր խառնել, արագ հունցել, բաժանել վեց գնդի: Գնդերը կես ժամ դնել սառնարանի մեջ: Հանել, կլոր բացել, պատառաքաղով ծակծկել, թխել յուղած տապակի վրա 220 °С-ում: Թխված վեց շերտերը հավասարեցնել, եզրերը փշրել: Կրեմը խառնել սերուցքին, կակաոյին, եփել, հովացնել: Պատրաստի կրեմի փոխարեն կարելի է եփել այն մեկ բաժակ կաթից, մեկ բաժակ շաքարավազից, մի գդալ ալյուրից: Կարագը հարել, խառնել կրեմին: Ամեն շերտ պատել կրեմով, դնել իրար վրա: Վրան ցանել խմորի փշրանքը: Տորթը դնել սառնարանի մեջ մի քանի ժամով:
|