Հինգշաբթի, 16.05.2024, 15:29
Ողջույն Հյուր

Ամենահամեղը այստեղ


Գլխավոր էջ » 2013 » Հունվար » 23 » ՏՈՐԹ «ԼՈՒՍԻՆ»
20:01
ՏՈՐԹ «ԼՈՒՍԻՆ»
Տորթ «Լուսին»

Բաղադրիչներ.
կարագ կամ մարգարին – 250 գ,
շաքարավազ – 250 գ,
ձու – 6 հատ,
ալյուր – 150 գ,
օսլա (крахмал)- 100 գ,
կակաո – 1 ճ.գդ.,
փխրեցուցիչ – 1,5 թ.գդ.,
նարնջի կեղև – 1 հատի,
ռոմ կամ կոնյակ – 1 ճ.գդ.,
կրեմ.
կարագ – 200 գ,
յուղալի կաթնաշոռ – 200 գ,
շաքարի փոշի – 150 – 200 գ,
թարմ ելակի խյուս կամ ելակի ջեմ – 2-3 ճ.գդ.,
կիտրոնի կեղև ըստ ճաշակի,
շոկոլադ զարդարելու համար

Դեղնուցները սպիտակուցներից առանձնացնել: Փափկած կարագը հարել, դեղնուցը քիչ-քիչ լցնել վրան: Ալյուրը խառնել փխրեցնող նյութին, կակաոյին և օսլային, աստիճանաբար լցնել կարագի վրա: Ավելացնել կոնյակը, խառնել: Սպիտակուցները հարել, լցնել խմոի մեջ: Տապակը յուղել և  3-4 ճաշի գդալ խմոր լցնել մեջը: Դնել 220 աստիճանի ջեռոցի մեջ 10-12 րոպե: Հերթով այդպես թխել 6-8 շերտ: Թողնել շերտերը սառչեն: Պատրաստել կրեմը. Փափկած կարագը հարել կիտրոնի կեղևի, կաթնաշոռի, շաքարի փոշու հետ: Աստիճանաբար խառնել ելակի խյուսը կամ ջեմը: Եթե ջեմը քաղցր է, պակասեցնել շաքարի փոշու չափը: Ամեն շերտի վրա քսել կրեմ և շարել իրար վրա:Վերևի շերտը զարդարել քերած շոկոլադով: Զարդարել կրեմով կամ հարած սերուցքով: Մի քանի ժամ թողնել սառնարանում

Դիտումներ: 578 | Ավելացրեց: Joker | Տեգեր: տորթեր | - Վարկանիշ -: 4.0/2
Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 0
Անուն *:
Email *:
Կոդ *:
Մուտքի ձև
Որոնել
Օրացույց
«  Հունվար 2013  »
ԵրկԵրքՉորՀնգՈւրբՇաբԿիր
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Գրառումների պահոց
Մեր հարցումը
Գնահատեք իմ կայքը
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 34
Մինի - չաթ
Կայքի գործընկերները
Վիճակագրություն

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0