Բաղադրիչներ. կարագ կամ մարգարին – 250 գ, շաքարավազ – 250 գ, ձու – 6 հատ, ալյուր – 150 գ, օսլա (крахмал)- 100 գ, կակաո – 1 ճ.գդ., փխրեցուցիչ – 1,5 թ.գդ., նարնջի կեղև – 1 հատի, ռոմ կամ կոնյակ – 1 ճ.գդ., կրեմ. կարագ – 200 գ, յուղալի կաթնաշոռ – 200 գ, շաքարի փոշի – 150 – 200 գ, թարմ ելակի խյուս կամ ելակի ջեմ – 2-3 ճ.գդ., կիտրոնի կեղև ըստ ճաշակի, շոկոլադ զարդարելու համար Դեղնուցները սպիտակուցներից առանձնացնել: Փափկած կարագը հարել, դեղնուցը քիչ-քիչ լցնել վրան: Ալյուրը խառնել փխրեցնող նյութին, կակաոյին և օսլային, աստիճանաբար լցնել կարագի վրա: Ավելացնել կոնյակը, խառնել: Սպիտակուցները հարել, լցնել խմոի մեջ: Տապակը յուղել և 3-4 ճաշի գդալ խմոր լցնել մեջը: Դնել 220 աստիճանի ջեռոցի մեջ 10-12 րոպե: Հերթով այդպես թխել 6-8 շերտ: Թողնել շերտերը սառչեն: Պատրաստել կրեմը. Փափկած կարագը հարել կիտրոնի կեղևի, կաթնաշոռի, շաքարի փոշու հետ: Աստիճանաբար խառնել ելակի խյուսը կամ ջեմը: Եթե ջեմը քաղցր է, պակասեցնել շաքարի փոշու չափը: Ամեն շերտի վրա քսել կրեմ և շարել իրար վրա:Վերևի շերտը զարդարել քերած շոկոլադով: Զարդարել կրեմով կամ հարած սերուցքով: Մի քանի ժամ թողնել սառնարանում
|