Հինգշաբթի, 16.05.2024, 12:35
Ողջույն Հյուր

Ամենահամեղը այստեղ


Գլխավոր էջ » 2013 » Հունվար » 13 » ՏՈՐԹ «ԶԲՈՍԱՆՔ ԱՄՊԵՐՈՒՄ»
18:20
ՏՈՐԹ «ԶԲՈՍԱՆՔ ԱՄՊԵՐՈՒՄ»
Զբոսանք ամպերում

Բաղադրիչներ.

ձու – 5 հատ,
շաքարավազ – 150 գ,
կիտրոնի հյութ – 1 թ. գդ.,
սոդա – 0,5 թ. գդ.,
ալյուր – 150 գ,

ժելեով շերտ.

սերուցք – 350 մլ 35%,
շաքարի փոշի – 250 գ,
խաղողի կամ նռան հյութ – 250 մլ,
ժելատին – 2 տուփ,
ընկույզ

Ձուն հարել շաքարավազի հետ, մինչև ստացվի փրփրուն զանգված: Ալյուրը մաղել և աստիճանաբար ավելացնել ձվի խառնուրդին: Խառնել փայտե գդալով ներքևից վերև: Սոդան խառնել կիտրոնի հյութին և խառնել խմորին: Զգույշ խառնել այնպես, որ խմորը չնստի: Խմորը լցնել կաղապարի մեջ և թխել 180 աստիճանում 20 րոպե: Խմորը հանել և հովանալուց հետ թողնել մի քանի ժամ սառնարանի մեջ: Հանել, բաժանել երկու մասի: Ժելատինը թրջել, թողնել 10 րոպե ուռչի: Տաքացնել կրակի վրա, չթողնելով եռա: Թթվասերը հարել շաքարի փոշու հետ, ժելատինի կեսը լցնել թթվասերի մեջ, կեսը` մրգահյութի մեջ: Կաղապարը կենցաղային թաղանթով ծածկել, վրան դնել խմորի մի կեսը, վրան ցանկացած օշարակ կամ մուրաբայի հյութ լցնել: Երբ ժելատինով հյութը հովանա, լցնել խմորի վրա: Ժելեի վրա դնել խմորի երկրորդ շերտը: Անմիջապես խմորի վրա լցնել թթվասերի կրեմը: Տորթը դնել սառնարանի մեջ  մի քանի ժամով: Սառչելուց հետո զգուշորեն հանել տապակից, զարդարել ամբողջական և քերած ընկույզով:

_______________

Դիտումներ: 515 | Ավելացրեց: Joker | Տեգեր: տորթեր | - Վարկանիշ -: 0.0/0
Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 0
Անուն *:
Email *:
Կոդ *:
Մուտքի ձև
Որոնել
Օրացույց
«  Հունվար 2013  »
ԵրկԵրքՉորՀնգՈւրբՇաբԿիր
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Գրառումների պահոց
Մեր հարցումը
Գնահատեք իմ կայքը
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 34
Մինի - չաթ
Կայքի գործընկերները
Վիճակագրություն

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0