Բաղադրիչներ. խնձոր – 500 գ, շաքարավազ – 1 բաժակ, ձու – 3 հատ, ալյուր – 1 բաժակ, վանիլ – գդալի ծայրով, թթվասեր – 2 ճ. գդ., բուսայուղ կամ կարագ – 1 սուրճի բաժակ Ձուն հարել, ավելացնել շաքարավազը և խառնել, մինչև զանգվածը սպիտակի: Ավելացնել բուսայուղը, թթվասերը, խառնել: Աստիճանաբար խառնել ալյուրը, պետք է ստացվի մածուցիկ զանգված: Մի փոքր վանիլ ավելացնել: Խնձորը մաքրել, լվանալ, կտրատել: Կեղևը կարելի է թողնել: Խնձորի շերտերը լցնել տապակի մեջ, խմորը լցնել վրան: Թխել 180 աստիճանում մոը 40 րոպե: Ստուգել չոփով, եթե այն չոր է դուրդ գալիս, խմորը թխվել է:
|