Բաղադրիչներ. սպիտակուցներ – 6 հատ, շաքարավազ – 1 բաժակ, խնձոր – 300 գ, շաքարի փոշի – 2 ճ. գդ. Խնձորները լվանալ, մի քանի շերտի բաժանել, միջուկը հանել: Շարել տապակի մեջ, վրան ջուր լցնել և եփել ջեռոցուի մեջ, ապա խյուս դարձնել: Ավելացնել շաքարավազը, եփել, մինչև թանձրանա: Ձվի սպիտակուցները հարել, խառնել տաք խյուսին և նորից խառնել: Թավան յուղել, խյուսը լցնել թավայի մեջ, հարթեցնել, թխել ջեռոցում 10-15 րոպե, մինչև կարմրի: Մատուցել տաք-տաք: Ընդ որում պետք է թխել այնպիսի ամանի մեջ, որ մատուցվի հենց դրանով, այլապես կարկանդակը ձևը կկորցնի: Մատուցելիս վրան շաքարի փոշի ցանել:
|