Բաղադրիչներ. ձու – 2 հատ, շաքարավազ – 300 մլ, կաթ – 150 մլ, կարագ – 100 գ, սոդայի, կիտրոնաթթվի, ալյուրի խառնուրդ 1:1:1 – 2 թ.գդ., ալյուր – 600 մլ, հատապտուղներ (հաղարջ, ազնվամորի, գետնամորի) Ձուն շաքարավազի հետ հարել, սպիտակեցնել: Կարագը հալեցնել, խառնել կաթին: Ալյուրն ու սոդայի խառնուրդը խառնել: Ձվի զանգվածը լցնել կաթի մեջ, ավելացնել ալյուրը, լավ խառնել:Խմորը լցնել յուղած տապակի մեջ, վրան լցնել հատապտուղները: Թխել 170 աստիճանում կես ժամ: Թողնել հովանա, կտրատել:
|