Բաղադրիչներ. կարմիր պղպեղ – 1 հատ, գազար – 1 հատ, դդմիկ – 1 հատ, վարունգ – 1 հատ, լոլիկ չերի – 4-5 հատ, կախասունկ – 2 հատ, նեխուր -2 ցողուն, հազարի թերթիկներ – կես փունջ, ձիթայուղ և բալասանային քացախ, աղ, պղպեղ Կարմիր պղպեղը, դդմիկը, վարունգը, սունկը բարակ ձողիկներով կտրատել: Չերի լոլիկները չորս մասի բաժանել: Նեխուրի ցողունները շեղ-շեղ կտրել: Հազարի տերևները ձեռքով խոշոր մասերի բաժանել: Ձիթայուղը և բալասանային քացախը խառնել 1:10 հարաբերությամբ և լցնել աղցանի վրա: Լոլիկի մի քանի շերտ թողնել զարդարելու համար: Աղ, պղպեղ ցանել, աղցանը խառնել, տեղափոխել ափսեի մեջ: Զարդարել լոլիկի և գազարի շերտերով: Վերջում աղցանը կրկին ցողել բուսայուղի և քացախի խառնուրդով:
|