Բաղադրիչներ. ալյուր – 1.5 բաժակ, շաքարավազ – 1.5 բաժակ, ձու – 3 հատ, թթվասեր – 350 գ, օսլա – 1.5 ճ. գդ., սոդա – 1.5 թ. գդ., աղացած ընկույզ - 2 բաժակ, լալա (мак) - 0,5 բաժակ, կտրատած ծիրանի չիր - 0,5 բաժակ, խտացրած կաթ - 1 տուփ, կարագ - 100 գ, բուսայուղ Մեկ բաժակ ընկույզը մի կողմ դնել զարդարելու համար: Ալյուրը, շաքարը, թթվասերը, օսլան, սոդան երեք հավասար մասերի բաժանել: Շաքարավազի մի մասը հարել մեկ ձվի հետ: Ավելացնել օսլայի, թթվասերի, ալյուրի, սոդայի մեկ երրորդ մասը և մի բաժակ ընկույզը: Տապակին բուսայուղ քսել, յուղաթուղ դնել: Լցնել ընկույզով խմորը և թխել 180 °С ջեռոցում մոտ 20 րոպե: Լալան գոլ ջրով լվանալ, լցնել սոտեյնիկի մեջ, եռացած ջուր լցնել վրան ու անմիջապես թափել: Նորից եռջուր լցնել և թողնել մեկ րոպե: Ձուն հարել շաքարի մյուս մասի հետ, ավելացնել մնացած բաղադրիչները, իսկ ընկույզի փոխարեն ավելացնել լալան: Խմորը լցնել տապակի մեջ, թխել 20 րոպե: Մնացած շաքարավազը հարել ձվի հետ, ավելացնել բաղադրիչները և կտրատած ծիրանի չիրը: Խառնել, թխել 20 րոպե: Խտացրած կաթը կարագի հետ հարել: Կրեմը քսել խմորի շերտերին, դնել նախ ընկույզով, ապա լալայով, վերջում չրով շերտը: Տորթի վրան և կողքերին կրեմ քսել, վրան շաղ տալ մի բաժակ ընկույզ:
|