Բաղադրիչներ. ոչխարի միս – 450 գ, սոխ – 2 գլուխ, յուղ – 3 ճ. գդ., տոմատի մածուկ – 2 ճ. գդ., կարտոֆիլ – 4 հատ, մաղադանոս – 1 փունջ, սև պղպեղ – 1 պտղունց, աղ Միսը լվանալ, թաղանթները և ջլոտ մասերը հեռացնել, կտրատել, աղ, պղպեղ ցանել և առանց յուղի տապակել: Երբ միսը գրեթե պատրաստ լինի, յուղ ավելացնել և վրան լցնել երկար շերտատած կարտոֆիլը: Այն նախապես պետք է լվանալ սառը ջրով և սրբիչով չորացնել: Տապակել, անընդհատ խառնելով: Սոխը կտրատել, յուղով տապակել, տոմատի մածուկ ավելացնել, լցնել մսի և կարտոֆիլի վրա և տապակել ևս 2–3 րոպե: Մատուցելիս վրան շաղ տալ մանր կտրատած թարմ մաղադանոս:
|