Բաղադրիչներ. խմոր. ձու – 4 հատ, շաքարավազ – 1 բաժակ, կիտրոն – 2 հատ, փխրեցուցիչ – 1 թ. գդ., սոդա – 1/2 թ. գդ., ալյուր – 1,5 բաժակ, կրեմ. կիտրոն – 1 հատ, բարձր յուղայնությամբ թթվասեր – 300 գ, շաքարավազ- 1 բաժակ, կիտրոն զարդարանքի համար – 1 հատ Խմորի և կրեմի համար նախատեսված կիտրոնները լվանալ, կտրատել, դնել կաթսայի մեջ, ջուր լցնել վրան և եփել 15 րոպե: Եփված կիտրոնը աղալ: Ձուն հարել շաքարավազի հետ, խառնել կիտրոնի զանգվածի 2/3 մասը: Ալյուրը մաղել, խառնել սոդային և փխրեցուցչին: Ալյուրն ու ձվով զանգվածը խառնել: Տապակի մեջ յուղաթուղթ դնել, խմորը լցնել, թխել 200 աստիճանում: Թխված խմորը կիսել: Թթվասերը հարել շաքարավազի հետ ու ավելացնել կիտրոնի մնացած մասը: Լավ խառնել կրեմը: Խմորի մի կեսին քսել կրեմը, ծածկել երկրորդ կեսով, դնել սառնարանի մեջ մի քանի ժամ: Հանել, զարդարել կիտրոնի շերտիկներով:
|