Բաղադրիչներ. ձու – 3 հատ, շաքարավազ – 1.5 բաժկ, մեղր – 150 գ, կարագ – 150 գ, ընկույզ – 150 գ, ալյուր – 500 գ, կրեմ. յուղալի թթվասեր – 800 գ, շաքարավազ – 2 բաժակ, վանիլային շաքարավազ – 2 տուփ Խոր ամանի մեջ խառնել ձուն, շաքարավազը, մեղրը, ընկույզը, փափկած կարագը: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրն ու մեկ տուփ փխրեցուցիչ: Խառնել, մինչև միատարր խմոր ստացվի: Խմորը երեք մասի բաժանել, թաց ձեռքով տարածել յուղաթղթով ծածկված տապակի վրա: Թխել 190 աստիճան տաք ջեռոցում 10 րոպե: Խմորի շերտը պետք է կարմրի: Հանել ջեռոցից, թողնել հովանա և հանել թուղթը: Պատրաստել կրեմը: 30%-ից ոչ պակաս յուղայնության թթվասերը հարել, աստիճանաբար ավելացնելով շաքարավազը: Խմորը դնել և կրեմ քսել վրան: Երկրորդ շերտը դնել, նորից կրեմ քսել: Դնել երրորդն ու ողջ տորթը ծածկել կրեմով: Զարդարել ընկույզի փշրանքով:
|