Բաղադրիչներ. կաթ – 300 գ, խմորիչ- 1 տուփ, ալյուր – о.5 կգ, աղ, շաքարավազ – մեկական պտղունց, կարագ – 200 գ, դարչին – 1 թ. գդ., ֆենխելի սերմեր – 1 թ. գդ., մարցիպանե զանգված, կաթ վրան քսելու համար Գոլ կաթին խառնել շաքարավազը, մի գդալ ալյուր, խմորիչը, թողնել տաք տեղում: Մնացած ալյուրին աղ ցանել, փոս անել վրան, լցնել խմորիչը: Խմորը հունցել, ավելացնել համեմունքները և հալած կարագը: Հանուցել, մինչև հարթ, փափուկ խմոր դառնա: Յուղած ամանի մեջ դնել այն, ծածկել և թողնել մնա այնքան, որ ծավալը կրկնակի մեծանա: Պատրաստել մարցիպանե զանգված (բաղադրատոմսը տես մեր կայքում): Զանգվածը 4 գնդիկների բաժանել: Խմորը մի քիչ հունցել, բացել բլիթի պես: Մարցիպանի գնդիկները դնել խմորի վրա, սեղմել խմորի մեջ: Թողնել կես ժամ, խմորի և գնդիկների վրա կաթ քսել: Թխել տաք ջեռոցում կես ժամ:
|