Բաղադրիչներ. խմոր. ձու – 6 հատ, շաքարավազ – 150 գ, ալյուր – 130 գ, կարտոֆիլի օսլա – 20 գ, կակաո – 30 գ, կրեմ. կարագ – 200 գ, դեղնուց – 1 ձվի, շաքարավազ – 160 գ, կաթ – 100 մլ, վանիլային շաքար փոշիացրած – 1 թ.գդ., կոնյակ – 1 ճ.գդ., կակաո – 25 գ, օշարակ խմորի համար. ջուր – 120 մլ, շաքարավազ – 100 գ Թասի մեջ խառնել ալյուրը, կակաոն, օսլան: Ձվի սպիտակուցնեը դեղնուցներից առանձնացնել: 3ճաշի գդալ շաքարավազ լցնել դեղնուցների վրա և հարել: Սպիտակուցները հարել, 2 ճաշի գդալ շաքարավազ լցնել, շարունակել հարել, մինչև անշարժ զանգվածի վերածվի:Սպիտակուցների մեկ երրորդը լցնել դեղնուցի վրա, խառնել: Հետո մնացածը խառնել: Ավելացնել ալյուրը, զգուշորեն խառնել: Թխել 180- 200 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե: Թխվելուց հետո 20 րոպե ջեռոցը չբացել, որ խմորը «չնստի»: Խմորը թողնել 6-8 ժամ մնա: Օշարակը եփել, ջուրը շաքարի հետ եփել, մինչև վերջինը հալվի, մի քիչ թանձրանա: Խմորը կիսել, օշարակը լցնել երկու շերտերի վրա: Կրեմ. մի դեղնուցը, մի քիչ սպիտակուցն ու կաթը խառնել, քամել: Ավելացնել 160 գ շաքարավազ, եփել միջին կրակով: Անընդհատ խառնելով եռացնել, 4-5 րոպե եփել: Սառեցնել խառնելով: 200 գ կարագը հարել վանիլի փոշու հետ, վանիլային շաքարավազը փոշի են դարձնում, որ հեշտ խառնվի: Լցնել շաքարաջուրը, հարել: Ներքևի շերտը դնել, կրեմ քսել, երկրորդը դնել և ծածկել կրեմով: Վրան քերած շոկոլադ ցանել: Թղթից ցանկացած նախշ կտրել, դնել տորթի վրա, շաքարի փոշի ցանել:
|