Բաղադրիչներ. խմոր. ալյուր – 3 բաժակ, շաքարավազ – 1 բաժակ, կակաո – 1/2 բաժակ, սոդա – 2 թ. գդ., աղ – 1 թ. գդ., ջուր – 2 բաժակ, բուսայուղ – 3/4 բաժակ, քացախ – 2 ճ. գդ. (9%), լուծվող սուրճ (растворимый) – 1 ճ. գդ., կարագ – 125 գ, վանիլին շոկոլադե կրեմ. կարագ – 150 գ, շաքարավազ – 1 բաժակ, կաթ -500 մլ, օսլա – 2 ճ. գդ., կակաո – 5 ճ. գդ., աղ- 1/4 թ. գդ., լուծվող սուրճ – 1 թ. գդ., վանիլին Ալյուրը, շաքարավազը, կակաոն, աղը, վանիլինը խառնել և մաղով անցկացնել: Մեկ ուրիշ ամանի մեջ տաք ջուրը խառնել սուրճին, վանիլին ավելացնել և նաև բուսայուղ: Խառնուրդը միացնել ալյուրի զանգվածին, ավելացնել քացախով սոդան և փափկած կարագը: Ստացվում է թթվասերի թանձրության խմոր: Այն լցնել կաղապարի մեջ և դնել 180 աստիճանի ջեռոցը 40 -50 րոպեով: Կրեմի կաթը և շաքարավազը դնել կրակին: Միջին ուժգնության կրակի վրա խառնելով եռացնել: Օսլան կամ ալյուրը խառնել կակաոյին, վրան լցնել մնացած 200 գ սառը կաթը, խառնել այնքան, որ գնդիկներ չմնան: Երբ կաթը եռա, ավելացնել կակաոյով կաթնային խառնուրդը: Անընդհատ խառնելով եփել, մինչև թանձրանա: Թողնել, որ հովանա, մինչև այդ հարել կարագը: Հարելուն զուգընթաց քիչ-քիչ ավելացնել կաթնային եփված կրեմը: Խմորը կիսել հորիզոնական կտրվածքով, կրեմ քսել, դնել երկրորդ շերտը, տորթի կողքերն ու վերին մասը ևս կրեմապատել: Զարդարել քերած շոկոլադով և մանրացված ընկույզով:
|