Բաղադրիչներ. ձու – 5 հատ, ալյուր – 3/4 բաժակ, շաքարավազ – 3/4 բաժակ, փխրեցուցիչ – 1/2 թ.գդ., աղ – 1/4 թ.գդ., կաթ – 3 ճ.գդ., կարագ – 2 ճ.գդ., կրեմ. դեղնուց – 3 հատ, շաքարավազ – 2 ճ.գդ., սերուցք – 1 բաժակ, 30% վանիլի էսենցիա – 1/2 թ.գդ., գլազուր. շոկոլադ – 150 գ, սերուցք – 2 ճ.գդ., ջուր – 2 ճ.գդ. Երեք ձվի դեղնուցները սպիտակուցներից առանձնացնել: Կարագը տաք կաթի մեջ հալեցնել, թողնել սառչի: Երեք դեղնուցին խառնել երկու ձու, 6 ճաշի գդալ շաքարավազ, հարել 10-15 րոպե: Սպիտակուցը առանձին հարել, ավելացնել շաքարավազը և հարել, մինչև անշարժ զանգված ստացվի: Սպիտակուցը աստիճանաբար ավելացնել դեղնուցներին: Զգուշորեն խառնել ալյուրը, աղն ու փխրեցուցիչը:Ավելացնել նաև կաթը: Երկու նույն չափի տապակները յուղել, ալյուր ցանել, խմորը երկու մասի բաժանել և լցնել տապակների մեջ: Թխել 170 աստիճանի ջեռոցում 20-30 րոպե: Կրեմի համար սերուցքը տաքացնել, չեռացնել: Դեղնուցը հարել շաքարավազի հետ: Ավելացնել սերուցքը, խառնել: Կրեմի ամանը դնել եռացող ջրով կաթսայի վրա, եփել 25- 35 րոպե: Երբ պատրաստ լինի, պիտի դոնդողի պես դողդողա: Սառեցնել սառնարանում երկու ժամ, հետո հարել, մինչև հարթ զանգված ստացվի:Կրեմը քսել մի շերտին, ծածկել մյուսով: Տորթը դնել սառնարանի մեջ, պատրաստել գլազուր: Սերուցքն ու ջուրը եփել, ավելացնել շոկոլադը: Գլազուրը լցնել տորթի վրա, հարթեցնել, վրան ցանել խմորի փշուրներ կամ մանրացրած ընկույզ:
|