Բաղադրիչներ. ձու – 4 հատ, շաքարավազ – 1,5 բաժակ, ալյուր – 3 բաժակ, կակաո – 4 ճ. գդ., սոդա – 1 թ. գդ., թթվասեր – 400 գ, կրեմ. թթվասեր – 400 գ, շաքարավազ – 1 բաժակ, զարդարելու համար ընկույզ կամ նուշ, շոկոլադ Ձուն հարել, ավելացնել շաքարավազը: Սոդան թթվասերին խառնել, ավելացնել ձվի խառնուրդին: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը: Խմորը բաժանել երկու մասի և թխել մոտ կես ժամ 180 աստիճանում: Կրեմի համար թթվասերը հարել շաքարավազի հետ: Խմորի մի շերտը կիսել, թթվասերի կրեմ քսել, մյուս կեսով ծածկել: Մյուս շերտը կտրատել, ինչպես պատրաստի տորթն են կտրում, թաթախել կրեմի մեջ և թեք-թեք շարել մյուս շերտի վրա: Տորթը ծածկել քերած շոկոլադով և ընկույզի կամ նուշի փշրանքով:
|