Բաղադրիչներ. խմոր. կարագ – 350 գ, շաքարավազ – 3 բաժակ, ալյուր – 530 գ, կաթ – 300 մլ, ձու – 9 հատ, աղ – 1 թ.գդ., վանիլին – 3 գ, կակաո – 60 գ, փխրեցուցիչ – 15 գ, կրեմ. սերուցք 33-35% – 500 մլ, շաքարի փոշի – 300 գ, գլազուր. շաքարավազ – 1 բաժակ, կակաո – 4 ճ.գդ., թթվասեր – 4 ճ.գդ., կարագ – 30 գ, շաքարի փոշի, կակաո Կարագը շաքարավազի հետ հարել մինչև սպիտակի, մեկ-մեկ ավելացնել դեղնուցները: Խառնել մինչև միատարր զանգված ստացվի: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, խառնել վանիլին, աղ և փխրեցուցիչ, արագ խմոր հունցել: Ալյուրից հետո կաթ լցնել բարակ շիթով: Անընդհատ խառնել: Խմորը 2 մասի բաժանել, մի մասին խառնել կակաո: Խմորը կարելի է երկու մաս անել մինչև ալյուր խառնելը: Վերջում ավելացնել հարած սպիտակուցները: Թխել շերտերը, սառեցնել, դնել սառնարանի մեջ, որ կտրելիս չփշրվի: Կրեմի համար սերուցքը հարել, ավելացնել շաքարի փոշին: Վերջում վանիլ ավելացնել: Գլազուր ստանալու համար թասի մեջ խառնել թթվասեր, շաքարավազ, կակաո, մարմանդ կրակով եփել մինչև թանձրանա: Վերջում ավելացնել կարագ, վերցնել կրակից և կափարիչը փակել: Տորթի վրա գլազուրը լցնել գոլ, ոչ շատ տաք վիճակում: Խմորի շերտերից յուրաքանչյուրը կտրել այնպես, որ տարբեր տրամագծի շրջանակներ ստացվեն: Սկզբում դնել սպիտակ խմորի ամենամեծ շրջանակը, հետո մուգ խմորի միջին չափի շերտը, հետո սպիտակ խմորը, այդպես մեծից փոքր: Շերտերն իրար միացնել կրեմով: Ամբողջ շերտի վրա կրեմ քսել: Երկրորդ շերտը սկսել մուգ շրջանակից: Կրեմ քսելով շերտերը շարել: Ավարտելուց հետո տորթը պետք է դնել սառնարանի մեջ, որ շերտերը կպչեն, չպոկվեն: Տորթի վրա գլազուր լցնել և զարդարել ըստ սեփական կարողությունների և ճաշակի:
|