Բաղադրիչներ. ձու – 4 հատ, լուծվող սուրճ – 2 թ.գդ., ջուր – 1/2 բաժակ, ալյուր – 1 բաժակ, շաքարավազ – 0.75 բաժակ, փխրեցուցիչ – 0.75 թ.գդ., աղ – 0.5 թ.գդ., բուսայուղ համահոտազերծված – 1/4 բաժակ, վանիլ – 0.5 թ.գդ., սև շոկոլադ, կիտրոնաթթու – 1/4 թ.գդ. կրեմ. սերուցք 35% – 400 մլ, կաթնաշոռ – 1 տուփ (200գ), թթվասեր – 100 գ, շաքարի փոշի – 100 գ Սուրճը տաք ջրում լուծել, շոկոլադոը քերիչով մանրացնել: Ալյուրը, շաքարավազը, փխրեցուցիչը, աղը խառնել: Խառնուրդի բլրակի վրա փոս անել, լցնել բուսայուղը, վանիլը, սուրճը, դեղնուցները: Խառնել, ավելացնել քերած շոկոլադն ու նորից խառնել: Կիտրոնի աղի հետ հարել սպիտակուցները միչև անշարժանան, խառնել խմորին: Զգույշ խառնել, որ սպիտակուցը «չնստի»: Տապակի մեջ յուղաթուղթ դնել, լցնել խմորը: Թխել 180 աստիճանում 60 – 70 րոպե: Սառչելուց հետո այնպես կտրել, որ երեք շերտ ստացվի: Կրեմի համար կաթնաշոռը խառնել շաքարի փոշուն, թթվասերին, հարել: Սերուցքը առանձին հարել: Կաթնաշոռն ու սերուցքը խառնել: Կրեմը քսել խմորի շերտերի, դնել իրար վրա, կեղքերը նույնպես պատել կրեմով: Զարդարել կակաոյով և շոկոլադով:
|