Բաղադրիչներ. կարագ – 170 գ, կակաո – 80 գ, ալյուր – 140 գ, փխրեցուցիչ – 1/2 թ. գդ., աղ – 1/4 թ. գդ., շաքարավազ – 200 գ, ձու – 3 հատ, թթվասեր – 120 գ, վանիլին - 1 տուփ կրեմ. սև շոկոլադ – 130 գ, փափուկ կարագ – 200 գ, թթվասեր – 3 ճ. գդ. Թասի մեջ խառնել ալյուրը, կակաոն, վանիլինը, փխրեցուցիչը և աղը: Մեկ այլ թասի մեջ կարագն ու շաքարավազը հարել, հետո մեկ-մեկ ավելացնել ձվերը: Ավելացնել ալյուրի զանգվածի կեսը, խառնել: Ավելացնել թթվասեր, նորից խառնել: Ավելացնել մնացած ալյուրը: Տապակը յուղել, կակաո ցանել: Խմորը լցնել տապակի մեջ, հարթեցնել: Թխել մոտ կես ժամ 180°С աստիճանում: Խմորը տասը րոպե թողնել տապակի մեջ, հետո հանել, թողնել լրիվ սառչի: Դանակով կիսել հորիզոնական շերտերի: Կրեմի շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնել, կարագի ու թթվասերի հետ հարել: Կրեմը քսել խմորին: Տորթը դնել սառնարանի մեջ, գիշերվա ընթացքում կրեմի վրա ճաքեր կառաջանան: Ճաքած տորթը պատրաստ է:
|