Բաղադրիչներ. կաթ – 1 բաժակ, ալյուր – 4 բաշակ, խմորիչ – 1 տուփ, շաքարավազ – 100 գ, ձու – 2 հատ, կարագ – 100 գ, բուրավետ աղացած պղպեղ- 1 թ. գդ., դարչին – 1 թ. գդ., մշկընկույզ – 1 թ. գդ., կիտրոնի կեղև - 1 հատի, նարնջի կեղև – 1 հատի, չամիչ – 1 բաժակ, աղ, կաթ գլազուրի համար – 2 ճ. գդ., խաչերի համար ալյուր – կես բաժակ, ջուր – 6 ճ. գդ., շաքարավազ – 2 ճ. գդ. Խմորիչը մի գդալ շաքարի հետ խառնել գոլ կաթին: Ալյուրը, համեմունքները, շաքարավազը, աղը խառնել: Կարագը կտրատել, ալյուրի հետ տրորել, դարձնել փշրանք: Խառնուրդի մեջ փոս անել, լցնել հարած ձուն, խմորիչը, խմոր հունցել: Ավելացնել չամիչն ու կեղևը, խմորը հունցել: Խմորը բաժանել գնդիկների, նրանց վրա խաչաձև կտրվածք անել: Բուլկիները ծածկել: Կես բաժակ ալյուրը, ջուրն ու շաքարավազը խառնել, ներարկիչով լցնել խաչաձև կտրվածքների մեջ: Թխել 200 С-ում 15-20 րոպե: Կաթն ու շաքարը եփել, քսել բուլկիների վրա:
|