Բաղադրիչներ. ալյուր - 550 գ, խմորիչ - 10 գ, աղ - 1 պտղունց, կարագ - 300 գ, ձու - 5 հատ, շաքարավազ - 170 գ, չիր - 150 գ, նուշ - 50 գ, կաթ - 1 բաժակ, կիտրոնի կեղև – 1 հատի Խմորիչը 2-3 ճ.գդ. տաք ջրի մեջ: Ավելացնել 100 գ ալյուր, խմոր հունցել: Գունդ անել, վրան խաչաձև տրվածք անել: Դնել ամանի մեջ, մի բաժակ տաք ջուր լցնել ամանի մեջ, փակել վրան և 1 ժամ թողնել տաք տեղ: Մնացած ալյուրը մաղել, աղ ցանել վրան: Ավելացնել շաքարավազ, կիտրոնի քերած կեղև, 4 ձու և փափկած կարագ: Թթխմորը դնել ափսեի մեջ, լցնել կաթը: Լավ հունցել այս ամենը: Խմորի վրա ալյուր ցանել, ծածկել, թողնել տաք տեղ ևս մեկ ժամ: Չրի հատիկները կտրատել, լցնել բարձրացած խմորի մեջ: Խառել այնպես, որ չրերը համաչափ բաշխվեն խմորի մեջ: Թողնել ևս մեկ ժամ: Տապակի մեջ յուղաթուղթ դնել: Խմորը լցնել, թողնել մնա 15 րոպե: Վրան հարած ձու քսել: Շարել մաքրած նուշը: Ջեռոցը 200 աստիճան տաքացնել, թխել 40 րոպե: Հետո իջեցնել ջերմաստիճանը մինչև 170 և թխել 30 րոպե: Եթե մակերեսն սկսի վառվել, փայլաթիթեղով ծածկել:
|